Carbon Neutral Product

Swiss Chocolade support het Aprosacao-project in Honduras! Dit project is geïnitieerd door de chocolatier Chocolats Halba en plaatselijk uitgevoerd met de APROSACAO coöperatie en de lokale NGO Helvetas. Binnen dit project wordt geïnvesteerd in ontwikkeling van eerlijke en biologische landbouw en cacaoproductie in Olancho, Honduras.

In 1998 heeft orkaan Mitch 70% van de gewassen in Honduras verwoest en daarmee onomkeerbare vernietiging van cacaovelden veroorzaakt. Twintig jaar later zijn de gevolgen nog steeds merkbaar. De productie van cacao in Honduras ondervindt nog altijd veel last van de gevolgen van orkaan Mitch. Zo heeft de regio Olancho veel last van verminderde vruchtbaarheid van de bodem, verdroging, klimaatveranderingen en een ernstig ontbossingsprobleem. Elk jaar gaat 3% van de bosgrond verloren. Om dit gebied en de lokale bevolking te steunen, zetten de medewerkers van het Aprosacao-project zich iedere dag met hart en ziel in. Zo worden er onder andere vele nieuwe cacaoplantages gecreëerd. De nieuwe plantages zorgen voor nieuwe kansen voor lokale boeren en werkgelegenheid onder de lokale bevolking. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan het herbebossen van het prachtige Honduras.

Meer weten? Neem dan eens een kijkje op http://www.purprojet.com/project/aprosacao/