Pure chocolademousse á la Swiss


Ingrediënten 1 – 2 personen:  

  • 25 gr. Swiss chocolade 72% Noir*
  • extra Swiss chocolade om te garneren
  • 1 rijpe avocado
  • 1 rijpe, zachte banaan
  • 2 eetlepels Blooker cacao*
  • honing naar smaak

*verkrijgbaar bij Albert Heijn


Zo maak je het:

  1. Smelt de Swiss chocolade au bain marie of in de magnetron.
  2. Snijd de banaan in stukken.
  3. Haal de schil van de avocado, ontpit en snijd in grove stukken.
  4. Doe de gesmolten Swiss chocolade, avocado, banaan, honing en Blooker cacao in de foodprocessor. Geen foodprocessor in huis? Prak of mix de ingrediënten dan goed door elkaar tot er een gladde massa ontstaat.
  5. Schep het mengsel in bakjes en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  6. Garneer de chocolademousse met Swiss chocolade. Tip: gebruik een dunschiller om mooie krulletjes van chocolade te schaven.