Swiss chocoladeballetjes
Ingrediënten:
- 25 gram Swiss chocolade 72% Noir*
- 100 gram dadels
- 75 gram noten (& fruit) mix
- ½ eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel Blooker cacaopoeder*
*verkrijgbaar bij Albert Heijn
Benodigdheden:
- Blender/keukenmachine
- Plastic folie
- Kom
- (Elektrische) mixer
- Spatel
Zo maak je het:
- Laat de dadels voor 10 minuten in water weken en verwijder de pitten.
- Mix alle ingrediënten goed samen in een blender of keukenmachine.
- Schep het mengsel in een kom bekleed met plasticfolie.
- Laat het mengsel ongeveer 30 minuten opstijven in de vriezer.
- Haal het mengsel uit de kom, verwijder het plasticfolie en snijd het mengsel in blokjes.
- Rol de blokjes tot 10 á 15 balletjes.
- Laat de balletjes nog even opstijven in de koelkast en dan: serveren maar!