Swiss chocoladeballetjes


Ingrediënten:  

  • 25 gram Swiss chocolade 72% Noir*
  • 100 gram dadels
  • 75 gram noten (& fruit) mix
  • ½ eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel Blooker cacaopoeder*

*verkrijgbaar bij Albert Heijn

 

Benodigdheden:

  • Blender/keukenmachine
  • Plastic folie
  • Kom
  • (Elektrische) mixer
  • Spatel

 

Zo maak je het:

  1. Laat de dadels voor 10 minuten in water weken en verwijder de pitten.
  2. Mix alle ingrediënten goed samen in een blender of keukenmachine.
  3. Schep het mengsel in een kom bekleed met plasticfolie.
  4. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten opstijven in de vriezer.
  5. Haal het mengsel uit de kom, verwijder het plasticfolie en snijd het mengsel in blokjes.
  6. Rol de blokjes tot 10 á 15 balletjes.
  7. Laat de balletjes nog even opstijven in de koelkast en dan: serveren maar!