Brownies á la Swiss


Ingrediënten:  

  • 185 gram Swiss chocolade 72% Noir*
  • 185 gram ongezouten boter
  • 40 gram Blooker cacaopoeder*
  • 85 gram bloem
  • 275 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 grote eieren

*verkrijgbaar bij Albert Heijn


Benodigdheden:

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kom
  • (Elektrische) mixer
  • Spatel


Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de boter in blokjes, hak de Swiss chocolade in kleine stukken en doe beide ingrediënten in een hittebestendige kom. Plaats de kom boven een pan kokend water en smelt au bain marie. Roer regelmatig.
  3. Laat het boter en chocolade mengsel vervolgens afkoelen naar kamertemperatuur.
  4. Breek 3 grote eieren in een kom en voeg de basterdsuiker toe. Mix met een elektrische mixer op de hoogste stand voor 5 minuten tot het mengsel romig en wit wordt.
  5. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe aan de ei-mousse. Schep door met een spatel. Schep voorzichtig en rustig, het mengsel moet luchtig blijven.
  6. Houd de zeef boven de kom en voeg de bloem en cacaopoeder toe. Gebruik de onderkant van een lepel om de laatste klontjes door de zeef te duwen. Schep ook dit voorzichtig door. Het mengsel lijkt eerst droog, maar blijf scheppen. Uiteindelijk wordt het een mooi, plakkerig geheel.
  7. Bedek een ovenschaal (20x20cm) met bakpapier en schep de browniemix erin. Smeer met een spatel tot een egale laag.
  8. Bak de brownies in 25 minuten in het midden van de oven (of tot de bovenkant een papierachtige korst krijgt).
  9. Laat de brownies afkoelen, snijd in vierkante stukken, serveer en geniet!