Yoghurt met Swiss chocolade,
pistache nootjes en krokante muesli


Ingrediënten:

  • 200 gram (halfvolle) yoghurt
  • 25 gram havermout
  • 50 gram muesli
  • 5 gram gemengde noten, grof gehakt
  • 1 eetlepel honing
  • 20 gram pure Swiss chocolade (72% Noir of 72% Noir Noisette)*
  • 1 zakje pistache nootjes
  • (ingrediënten voor circa 2 porties)
    *verkrijgbaar bij Albert Heijn


Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier
  • Kom
  • Weckpot


Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de havermout, muesli en noten in een kom en voeg de honing toe.
  3. Leg het mengsel van havermout, noten en honing op de bakplaat en laat het geheel 30 minuten in de oven bakken. Roer het mengsel van havermout en muesli tijdens het bakken 3 keer door zodat alles gelijkmatig bruin wordt.
  4. Voeg de Swiss chocolade toe zodra het muesli-mengsel is afgekoeld.
  5. Schep de krokante muesli in een glas, schenk er wat yoghurt bovenop. Eindig met een schepje muesli en pistachenootjes.